Hozzávalók kb. 20 darab kekszhez
- 1 tojás
- 8 dkg barna cukor
- 8 dkg étcsokoládé
- 5 dkg darált dió
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg kristálycukor
- fél tk mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 dkg zabpehely
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a tojást. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos vajhoz adjuk. Belekeverjük a maradék szárazanyagokat: a zabpelyhet, a darált diót, az étcsokoládét, a barna- és kristálycukrot és a mézeskalács fűszert. Átkeverjük, majd kézzel diónyi halmokat formázunk belőle és egy sütőlemezre tesszük. 10-12 percig sütjük 200-220 fokra előmelegített sütőben.