Adventi keksz
Hozzávalók kb. 20 darab kekszhez
  • 1 tojás
  • 8 dkg barna cukor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg kristálycukor
  • fél tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dkg zabpehely
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a tojást. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos vajhoz adjuk. Belekeverjük a maradék szárazanyagokat: a zabpelyhet, a darált diót, az étcsokoládét, a barna- és kristálycukrot és a mézeskalács fűszert. Átkeverjük, majd kézzel diónyi halmokat formázunk belőle és egy sütőlemezre tesszük. 10-12 percig sütjük 200-220 fokra előmelegített sütőben.
      ampm marketing web & design