Barackos-csokoládés torta (24 személyre)
Hozzávalók az omlós tésztához
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 65 dkg mandulaliszt
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 28 dkg kakaópor
Hozzávalók a morzsához
  • 1,5 dkg mandulaliszt
  • 1 dkg liszt
  • 1 dkg nádcukor
  • 3,5 dkg kakaópor
  • 1 dkg hideg vaj
Hozzávalók a csokoládés töltelékhez
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 5 tojás
  • 28 dkg mandulaliszt
  • 28 dkg porcukor
  • 18 dkg 80%-os olvasztott étcsokoládé
  • 5 dkg burgonyakeményítő
  • 1,5 dkg fagyasztott sárgabarack
A tészta alaphoz a vajat robotgépben elkeverjük a porcukorral. Közben összekeverjük a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport és a sót. A tojásokat egyenként adagoljuk a porcukros vajhoz, majd hozzátesszük a szárazanyagokat. Kézzel átgyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva 2-3 órát hűtjük, majd kb 2 mm vastagra nyújtjuk, a sütőformába tesszük és villával megszúrkáljuk.

A morzsához robotgépben összekeverjük a mandulalisztet, a lisztet, a nádcukrot és a kakaóport. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hideg vajat. Mikor morzsás az állaga, terítsük ki egy tepsire és tegyük mélyhűtőbe.

A csokoládés töltelékhez gépi habverővel a porcukor felével elkeverjük a tojásokat. Beletesszük az olvasztott vajat és étcsokoládét, tovább keverjük. Közben külön összekeverjük a maradék porcukrot, a mandulalisztet és a keményítőt, majd a csokoládés masszához adjuk. A csokoládés krémet a tésztára kenjük, rátesszük a negyedelt sárgabarackokat, megszórjuk egy kis porcukorral és a morzsával. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig.
      ampm marketing web & design