Hozzávalók
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csipet fahéj
- 25 dkg mascarpone
- 1 cl birs pálinka
- 20 dkg birsalma kompót
- 8 babapiskóta
- 1 ek vaníliás cukor
A tiramisuhoz az egész tojást, a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk a fahéjat és a pálinkát.
Összeállítjuk a desszertet: a poharak aljára teszünk a krémből, rátördelünk a babapiskótából, erre kanalazzuk a birsalma kompótot, amibe birs pálinkát keverünk, majd ezt még egyszer megismételjük. A tetejére fahéjas cukrot szórunk.
Összeállítjuk a desszertet: a poharak aljára teszünk a krémből, rátördelünk a babapiskótából, erre kanalazzuk a birsalma kompótot, amibe birs pálinkát keverünk, majd ezt még egyszer megismételjük. A tetejére fahéjas cukrot szórunk.