Hozzávalók a cappuccino moussehoz
- 2 tojás
- 3 db zselatinlap
- 2 tojássárgája
- 2 presszókávé
- 3 dkg cukor
- 25 dkg tejcsokoládé
- 3,5 dl tejszín
- 1 dkg vaníliás cukor
Hozzávalók a csokimoussehoz
- 1 dkg vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1,5 db zselatinlap
- 2 tojássárgája
- 1,5 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
A zselatint hidegvízbe áztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk és feloldjuk a meleg kávéban. A tojást, a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben a tejszínt habbá verjük, és a kávéban felolvasztjuk a csokoládét. A tojáshabhoz keverjük a csokis-kávéskrémet, majd tejszínhabbal lazítjuk. Végül szilikonformába borítjuk, és ha kihűlt, csokimousse-szal töltjük. Ha nincs szilikonformánk, akkor kehelybe is rétegezhetjük. Mindkét krém önálló desszertként is fogyasztható. A cappuccinos-csokoládés kelyhet min. 3 órára, de akár egy egész éjszakára
hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojásokat és a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Egy másik edényben habbá verjük a tejszín kétharmadát. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott
zselatinlapot, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojásokat és a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Egy másik edényben habbá verjük a tejszín kétharmadát. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott
zselatinlapot, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.