Cappuccinos csokoládés kehely
Hozzávalók a cappuccino moussehoz
  • 2 tojás
  • 3 db zselatinlap
  • 2 tojássárgája
  • 2 presszókávé
  • 3 dkg cukor
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 dkg vaníliás cukor
Hozzávalók a csokimoussehoz
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 db zselatinlap
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
A zselatint hidegvízbe áztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk és feloldjuk a meleg kávéban. A tojást, a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben a tejszínt habbá verjük, és a kávéban felolvasztjuk a csokoládét. A tojáshabhoz keverjük a csokis-kávéskrémet, majd tejszínhabbal lazítjuk. Végül szilikonformába borítjuk, és ha kihűlt, csokimousse-szal töltjük. Ha nincs szilikonformánk, akkor kehelybe is rétegezhetjük. Mindkét krém önálló desszertként is fogyasztható. A cappuccinos-csokoládés kelyhet min. 3 órára, de akár egy egész éjszakára
hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojásokat és a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Egy másik edényben habbá verjük a tejszín kétharmadát. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott
zselatinlapot, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
      ampm marketing web & design