Hozzávalók a tortához
- 20 dkg hideg vaj
- 26 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 10 dkg porcukor
Hozzávalók a csokimasszához
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 4 dkg barna cukor
- 2 dl tejszín
- 4 dkg kakaó
- 12 dkg étcsokoládé
Hozzávalók a mázhoz
- 20 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport és fokozatosan a lisztet, egynemű tésztává gyúrjuk. 30 perc pihentetés után (hűtőszekrényben) 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk valamilyen nehezékkel (szárazbabbal például), és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A csokimasszához az egész tojásokat habosra keverjük a barna cukorral. Közben felmelegítjük a tejszínt a kakaóporral. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az étcsokoládét és a vajat. A felhabosított tojásokat a krémhez adjuk, majd az elsősütött linzertésztára öntjük és 140 fokon 1 órát sütjük. A csokimázhoz a meleg tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, majd a tortára öntjük.
A csokimasszához az egész tojásokat habosra keverjük a barna cukorral. Közben felmelegítjük a tejszínt a kakaóporral. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az étcsokoládét és a vajat. A felhabosított tojásokat a krémhez adjuk, majd az elsősütött linzertésztára öntjük és 140 fokon 1 órát sütjük. A csokimázhoz a meleg tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, majd a tortára öntjük.