Hozzávalók a csokis gesztenyekrémhez
- 2,5 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg gesztenyemassza
- 1 tejszínes gesztenyekrém
Hozzávalók a tejszínes gesztenyekrémhez:
- 6 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliás cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 zselatinlap
A gesztenyekrémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, 2 dl tejszínt, a vaníliás cukrot és sót, majd összegyúrjuk. 1 dl tejszínt felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatinlapokat, kissé kihűtjük, majd a gesztenyemasszához adjuk. 3 dl tejszínt habbá verünk, és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük.
A gesztenyekrémhez a tejszínt felmelegítjük, elolvasztjuk benne a csokoládédarabokat. A poharak aljára először ebből a csokoládés tejszínből teszünk, erre reszelünk a gesztenyemasszából, végül a tejszínes gesztenyekrémből kanalazunk vagy habzsák segítségével nyomunk adagokat, majd az egészet megismételjük.
A gesztenyekrémhez a tejszínt felmelegítjük, elolvasztjuk benne a csokoládédarabokat. A poharak aljára először ebből a csokoládés tejszínből teszünk, erre reszelünk a gesztenyemasszából, végül a tejszínes gesztenyekrémből kanalazunk vagy habzsák segítségével nyomunk adagokat, majd az egészet megismételjük.