Csokis gesztenyekrém (4 adag)
Hozzávalók a csokis gesztenyekrémhez
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 1 tejszínes gesztenyekrém
Hozzávalók a tejszínes gesztenyekrémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 zselatinlap
A gesztenyekrémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, 2 dl tejszínt, a vaníliás cukrot és sót, majd összegyúrjuk. 1 dl tejszínt felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatinlapokat, kissé kihűtjük, majd a gesztenyemasszához adjuk. 3 dl tejszínt habbá verünk, és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük.

A gesztenyekrémhez a tejszínt felmelegítjük, elolvasztjuk benne a csokoládédarabokat. A poharak aljára először ebből a csokoládés tejszínből teszünk, erre reszelünk a gesztenyemasszából, végül a tejszínes gesztenyekrémből kanalazunk vagy habzsák segítségével nyomunk adagokat, majd az egészet megismételjük.
      ampm marketing web & design