Csokoládés tökmagtorta (8 szelet)
Hozzávalók a tökmagtortához
  • 4 db tojás
  • 17 dkg puha vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 10 gramm sütőpor
  • 3 cl tökmagolaj
  • 5 dkg darált tökmag
Hozzávalók a tökmaggrillázshoz
  • 8 dkg tökmag
  • 8 dkg cukor
Hozzávalók a csokoládékrémhez
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tortához a vajat a tökmagolajjal, a csipet sóval és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, tovább habosítjuk. Lazán hozzákeverjük a darált tökmagot és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát szilikonos vagy kapcsos tortaformába töltjük és 180
fokon, kb. 30 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a grillázshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, a tűzről levéve beletesszük a darált tökmagot, majd zsírpapírra kiöntve, vékonyan elszórva kihűtjük, végül mozsárban durvára törjük. A csokoládékrémhez a tejszínt felmelegítjük, beleolvasztjuk a csokoládét. Adhatunk hozzá még egy korty tökmagolajat is. Hozzákeverjük a tökmaggrillázst, és a torta mélyedéseibe töltjük. Ha kapcsos tortaformában készítjük, kenhetjük a megsült torta tetejére is.
      ampm marketing web & design