Hozzávalók a bundás kenyérhez
- 2 tojás
- 16 dkg tejcsokoládé
- 2 cl tejszín
- 0,5 dl olaj
- 1 kg kalács
Hozzávalók a fehér csoki mártáshoz
- 2,5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 8 cl víz
- 17 dkg fehér csokoládé
A kalácsot ujjnyi szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval tenyérnyi köröket szúrunk belőle. Két szelet közé tejcsokoládé darabokat teszünk, a szélét összenyomkodjuk, majd a tejszínnel elkevert tojásba forgatjuk. Egy serpenyőben, forró olajon, mindkét oldalát néhány perc alatt megpirítjuk.
A fehér csokoládé mártáshoz a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk az apróra darabolt fehér csokoládét és a vajat, majd simára keverjük. Ezzel a mártással tálaljuk a megsült bundás kenyereket.
A fehér csokoládé mártáshoz a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk az apróra darabolt fehér csokoládét és a vajat, majd simára keverjük. Ezzel a mártással tálaljuk a megsült bundás kenyereket.