Hozzávalók a créme brulée-hez
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 3 ek barna cukor
- 3 dl tejszín
- 1 db vaníliarúd
- 6 dkg fehér csokoládé
- 2 szál citromfű
- 1 mk citrombors
Hozzávalók a mangó salátához
- 1 csipet citrombors
- 1 mangó
- 1 ek barna cukor
- 1 gránátalma
- 1 ek fehér balzsamecet
- 1 tk vaníliás cukor
- 1-2 csepp citromlé
A sütőt előmelegítjuk 140 fokra. A créme bruléehez a tejszínt felfőzzük az apróra vágott citromfűvel és a citromborssal. Ha forr, hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, míg kb. 40 fokosra hűl, majd leszűrjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a fehér csokoládét, egy vaníliarúd
kikapart belsejét és egyenként a tojásokat. A créme brulée formákat ¾-ig töltjük a krémmel, vízfürdőbe állítjuk, alufóliával lefedjük, és 140 fokon 40 perc alatt készre gőzöljük. Tálalás előtt barna cukrot karamellizálunk a tetejére.
Közben a salátához mangót meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk egy fél gránátalma kikapart magjait. Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a cukrot, a citromborsot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd óvatosan elkeverjük. Tálaláskor kis tálakban a créme brulée mellé kínáljuk.
kikapart belsejét és egyenként a tojásokat. A créme brulée formákat ¾-ig töltjük a krémmel, vízfürdőbe állítjuk, alufóliával lefedjük, és 140 fokon 40 perc alatt készre gőzöljük. Tálalás előtt barna cukrot karamellizálunk a tetejére.
Közben a salátához mangót meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk egy fél gránátalma kikapart magjait. Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a cukrot, a citromborsot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd óvatosan elkeverjük. Tálaláskor kis tálakban a créme brulée mellé kínáljuk.