Hozzávalók a piskótatekercshez és egy piskótalaphoz
- 1 dkg vaníliás cukor
- 13 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 4 ek málnalekvár
- 18 dkg liszt
- 9 tojásfehérje
Hozzávalók a málna mousse-hoz
- 2 zselatinlap
- 7 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 15 dkg málna
- 1 dkg vaníliás cukor
Hozzávalók a csokimousse-hoz
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1,5 db zselatinlap
- 1,5 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A tojásfehérjét felverjük a cukor egyharmad részével, majd külön a tojássárgáját is felverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjehabot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd hozzáadjuk a lisztet. Két tepsire terítjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Az egyik lapot vékonyan megkenjük málnalekvárral, és hosszában, még melegen feltekerjük. Mikor kihűlt, szeleteljük, és kibélelünk vele egy mély, öblös tálat. A másik tepsi piskótatésztából két kört vágunk, az egyik a tál pereméjével megegyező átmérőjű, a másik annál picivel kisebb. Ezeket félretesszük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A málnát összeforraljuk a cukorral és vaníliás cukorral, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat, majd félretesszük hűlni. Közben habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a kihűlt málnát.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojásokat és a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Egy másik edényben habbá verjük a tejszín kétharmadát. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott
zselatinlapot, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
Összeállítjuk a desszertet: a piskótatekerccsel bélelt tálba először a málnamousse-t töltjük, lefedjük a kisebb kör piskótalappal. Erre tesszük a csokimousse-t, amit a piskótalap másik nagyobb kör piskótalappal zárunk. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap kiborítva tálaljuk.
A tojásfehérjét felverjük a cukor egyharmad részével, majd külön a tojássárgáját is felverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjehabot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd hozzáadjuk a lisztet. Két tepsire terítjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Az egyik lapot vékonyan megkenjük málnalekvárral, és hosszában, még melegen feltekerjük. Mikor kihűlt, szeleteljük, és kibélelünk vele egy mély, öblös tálat. A másik tepsi piskótatésztából két kört vágunk, az egyik a tál pereméjével megegyező átmérőjű, a másik annál picivel kisebb. Ezeket félretesszük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A málnát összeforraljuk a cukorral és vaníliás cukorral, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat, majd félretesszük hűlni. Közben habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a kihűlt málnát.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojásokat és a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Egy másik edényben habbá verjük a tejszín kétharmadát. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott
zselatinlapot, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
Összeállítjuk a desszertet: a piskótatekerccsel bélelt tálba először a málnamousse-t töltjük, lefedjük a kisebb kör piskótalappal. Erre tesszük a csokimousse-t, amit a piskótalap másik nagyobb kör piskótalappal zárunk. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap kiborítva tálaljuk.