Hozzávalók, 2 adaghoz
- 2 dkg cukor
- 1 dkg keményítő
- 10 dkg gesztenyemassza
- 2 vaníliarúd
- 2 nagy alma
- 10 dkg fagyasztott erdeigyümölcs keverék
- 4 cl feketeribizli pálinka
Az almáknak levágjuk az alját és a tetejét, magházukat eltávolítjuk. Az erdeigyümölcsöt összeforraljuk a cukorral. Közben a keményítőt elkeverjük fél dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a forrásban lévő cukros gyümölcsökhöz. Megvárjuk, míg ismét felforr, majd félretesszük. Megtöltjük az almákat: először a gesztenyemasszával, majd a gyümölcsökkel, végül egy réteg gesztenyével zárjuk. Rátesszük a vaníliarudat és a tetejüket, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ízlés szerint kínálhatjuk vaníliaöntettel is. Közvetlenül tálalás előtt pálinkával flambírozzuk.