Geszenyekrémmel töltött sült alma
Hozzávalók, 2 adaghoz
  • 2 dkg cukor
  • 1 dkg keményítő
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 2 vaníliarúd
  • 2 nagy alma
  • 10 dkg fagyasztott erdeigyümölcs keverék
  • 4 cl feketeribizli pálinka
Az almáknak levágjuk az alját és a tetejét, magházukat eltávolítjuk. Az erdeigyümölcsöt összeforraljuk a cukorral. Közben a keményítőt elkeverjük fél dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a forrásban lévő cukros gyümölcsökhöz. Megvárjuk, míg ismét felforr, majd félretesszük. Megtöltjük az almákat: először a gesztenyemasszával, majd a gyümölcsökkel, végül egy réteg gesztenyével zárjuk. Rátesszük a vaníliarudat és a tetejüket, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ízlés szerint kínálhatjuk vaníliaöntettel is. Közvetlenül tálalás előtt pálinkával flambírozzuk.
      ampm marketing web & design