Hozzávalók a tésztához, két adaghoz
- 2 tojás
- 5 dl cukor
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- csipet só
Hozzávalók a karamellmártáshoz
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 2,5 dl meleg tejszín
- 2 ek juharszirup
- 4 ek sűrített tej
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákhoz adjuk a tejet, egy csipet sót és a lisztet, majd alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához.
A karamell mártáshoz a vajat megolvasztjuk egy lábosban, hozzáadjuk a kristálycukrot. Mikor elérte a kívánt barnaságot, hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, ízesítjük juharsziruppal, majd hozzáadjuk a sűrített tejjel. A gofrit tejszínhabbal és a karamellmártással tálaljuk.
A karamell mártáshoz a vajat megolvasztjuk egy lábosban, hozzáadjuk a kristálycukrot. Mikor elérte a kívánt barnaságot, hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, ízesítjük juharsziruppal, majd hozzáadjuk a sűrített tejjel. A gofrit tejszínhabbal és a karamellmártással tálaljuk.