Hozzávalók 4 főre
- 3 tojás
- 16 dkg liszt
- 1 tk búzadara
- 15 dkg gesztenyemassza
- 1 ek kakaópor
Hozzávalók az öntethez
- 4 dkg cukor
- 1 narancs
- 1 ek keményítő
- 15 szem szegfűszeg
- 20 dkg meggybefőtt
- 1 fahéjrúd
A lisztből, a búzadarából, a kakaóból és 2 tojásból, kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Tésztanyújtóval 1 – 1,5 mm vastagságú lapokat nyújtunk belőle. A tésztalapokat megkenjük a harmadik tojással, majd egymástól 6-7 cm-re helyezzük a kb. 3 cm átmérőjű gesztenye töltelékeket. A töltelékre ráhajtjuk a maradék tésztát, majd késsel vagy ravioliszaggatóval felvágjuk 6-7 cm-es darabokra. Széleit összenyomkodjuk, majd lobogós, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
A meggymártáshoz a meggybefőttet a levével és a cukorral összefőzzük. Egy negyed narancsba belenyomkodjuk a szegfűszegeket, majd a meggyhez adjuk. Ízesítjük még fahéjja. A keményítőt kikeverjük fél dl hideg vízzel, és apránként besűrítjük vele a meggymártást. Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a narancsot és a fahéjrudat.
A meggymártáshoz a meggybefőttet a levével és a cukorral összefőzzük. Egy negyed narancsba belenyomkodjuk a szegfűszegeket, majd a meggyhez adjuk. Ízesítjük még fahéjja. A keményítőt kikeverjük fél dl hideg vízzel, és apránként besűrítjük vele a meggymártást. Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a narancsot és a fahéjrudat.