Karácsonyi torta
Hozzávalók a tortához
  • 5 tojás
  • 10 dkg narancslekvár
  • 9 dkg cukor
  • 12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaforma
  • 6 dkg kandírozott gyümölcskeverék
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl narancslé
  • 12 dkg marcipán
Hozzávalók a csokoládékrémhez
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 6 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 1 tk fahéj
  • 3 dl felvert tejszín
Hozzávalók a narancsos fehércsokoládékrémhez
  • fehér és fekete csokoládéforgács
  • 2 tojás
  • 1,5 dkg cukor
  • 2 cl narancslikőr
  • 2,5 dl felvert tejszín
  • 7 dkg olvasztott fehércsokoládé
  • 1 dl narancslé
  • 7 dkg olvasztott narancsos fehércsokoládé
  • 3 zselatinlap
  • 1 narancs reszelt héja
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, közben egy másik tálban botmixerrel összekeverjük a tojássárgáját és a narancslevet, majd apró adagokban hozzátesszük a marcipánt. A kandírozott gyümölcsöket elmorzsoljuk a lisztben. A felvert tojáshabhoz először hozzákeverjük a marcipános masszát, majd a lisztet. Tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre.
A kihűlt tortát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az egyik tortalapot egy tortaformába helyezzük és megkenjük narancslekvárral. Rátesszük a második tortalapot, majd elkészítjük az első krémet: a felvert tejszínhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a fűszereket, majd habzsákba töltjük és két körben a tortára nyomjuk, majd 15-20 percre fagyasztóba tesszük. Ezalatt elkészítjük a másik krémet. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládékat, a friss narancslevet, a narancshéjat, a narancslikőrt, a felvert tejszínhabot és a hideg vízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, majd óvatosan összekeverjük, végül ráöntjük a tortára. Rátesszük a harmadik tésztalapot, majd ismét egy órára fagyasztóba tesszük. Befejezésül tetejét és oldalát vékonyan megkenjük a maradék csokikrémmel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
      ampm marketing web & design