Hozzávalók
- fél rúd fahéj
- 1 narancs
- 1 pohár víz
- 10 dkg aszalt szilva
- 1,5 dl vörösbor
- 15 szem szegfűszeg
- 2,5 dl frissen facsart narancslé
- 10 dkg dió
- 3-4 dl 80%-os rum
- 25 dkg süvegcukor
- rács + hőálló tál
A borból forraltbort készítünk: egy lábosban melegíteni kezdjük, ízesítjük fahéjal, egy fél naranccsal és szegfűszeggel. Hozzáadjuk a narancslevet is. Közben a diót és az aszalt szilvát apróra vágjuk, majd a borhoz adjuk. A rácsot a tál tetejére tesszük, ráállítjuk a süvegcukrot, meglocsoljuk rummal és meggyújtjuk, majd folyamatosan kanalazzuk a rumot, addig ismételve, míg a cukor teljesen el nem olvad. A kanalat minden alkalommal vízbe mártjuk, hogy a rajta lévő égő rum ne gyújtsa be a többit.