Krampampuli
Hozzávalók
  • fél rúd fahéj
  • 1 narancs
  • 1 pohár víz
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1,5 dl vörösbor
  • 15 szem szegfűszeg
  • 2,5 dl frissen facsart narancslé
  • 10 dkg dió
  • 3-4 dl 80%-os rum
  • 25 dkg süvegcukor
  • rács + hőálló tál
A borból forraltbort készítünk: egy lábosban melegíteni kezdjük, ízesítjük fahéjal, egy fél naranccsal és szegfűszeggel. Hozzáadjuk a narancslevet is. Közben a diót és az aszalt szilvát apróra vágjuk, majd a borhoz adjuk. A rácsot a tál tetejére tesszük, ráállítjuk a süvegcukrot, meglocsoljuk rummal és meggyújtjuk, majd folyamatosan kanalazzuk a rumot, addig ismételve, míg a cukor teljesen el nem olvad. A kanalat minden alkalommal vízbe mártjuk, hogy a rajta lévő égő rum ne gyújtsa be a többit.
      ampm marketing web & design