Hozzávalók a tésztához
- 20 dkg hideg vaj
- 1 db narancs
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 tojás
- 5 dkg makadámdió
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 13 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliás cukor
Hozzávalók a csokimázhoz
- 1,5 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet és egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percet, de akár pár órát hűtőben pihentetjük, utána kinyújtjuk és kb. 20 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, villával megszurkáljuk, nehezéket teszünk a tésztára, majd 180 fokon 10-12 percig sütjük. A maradék tésztát le is fagyaszthatjuk. Míg a tészta sül, a töltelékhez felforraljuk a tejszínt, közben durvára aprítjuk a diót. Ha a tejszín forr, lehúzzuk a tűzről és felolvasztjuk benne a csokoládét. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, tojássárgáját, a tojást és elkeverjük. A kisült tésztára durvára vágott makadám diót teszünk, majd ráöntjük a csokoládékrémet.
140 fokos sütőben, 40 percig sütjük.
A csokimázhoz felmelegítjük a tejszínt, hozzákeverjük a csokoládét, simára keverjük, majd a kihűlt tortára öntjük.
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet és egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percet, de akár pár órát hűtőben pihentetjük, utána kinyújtjuk és kb. 20 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, villával megszurkáljuk, nehezéket teszünk a tésztára, majd 180 fokon 10-12 percig sütjük. A maradék tésztát le is fagyaszthatjuk. Míg a tészta sül, a töltelékhez felforraljuk a tejszínt, közben durvára aprítjuk a diót. Ha a tejszín forr, lehúzzuk a tűzről és felolvasztjuk benne a csokoládét. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, tojássárgáját, a tojást és elkeverjük. A kisült tésztára durvára vágott makadám diót teszünk, majd ráöntjük a csokoládékrémet.
140 fokos sütőben, 40 percig sütjük.
A csokimázhoz felmelegítjük a tejszínt, hozzákeverjük a csokoládét, simára keverjük, majd a kihűlt tortára öntjük.