Máktorta
Hozzávalók a tortához
  • 18 dkg cukor
  • 10 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva
  • 3 dkg porcukor
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 30 dkg máktöltelék (20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor)
  • 1 vaníliás cukor
  • 24 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a szilvás töltelékhez
  • 0,5 mk őrölt fahéj
  • 2 dkg burgonya keményítő
  • 2 cl szilvapálinka
  • 4 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 40 dkg szilva
A tojásfehérjét a cukorral robotgépben habbá verjük. Egy másik tálban a vajat elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tojások sárgájával, a mandulaliszttel és a máktöltelékkel. Óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, majd a sütőformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Egy lábosba öntünk egy korty vizet, beletesszük a szilvát, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Közben a keményítőt kikeverjük a maradék vízzel majd a szilvához adjuk. Pár perc forralás után levesszük a tűzről, fahéjjal és szilvapálinkával ízesítjük.
A megsült torta közepére kenjük a szilvatölteléket. Porcukorral megszórva vagy csokoládémázzal tálaljuk.
    ampm marketing web & design