Málnakrém pisztáciaropogóssal
Hozzávalók a pisztácia ropogóshoz
  • 17 gramm maltosec
  • 3-4 cl 1:1 cukorszirup
  • 10 dkg pisztácialiszt
Hozzávalók a málnakrémhez, 4 adaghoz
  • 3 tojássárgája
  • 7,5 dkg cukor
  • fél rúd fahéj
  • 25 dkg málnapüré
  • 2,5 dl tej
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 12,5 dkg keményítő
  • 1 vaníliarúd
Hozzávalók a csokoládé homokhoz
  • kandírozott rózsa a díszítéshez
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5-6 dkg maltosec
A pisztácialisztet elkeverjük a maltosec-kel, hozzáadjuk a cukorszirupot és összegyúrjuk. Két sütőpapír között kinyújtjuk, tallérokat szaggatunk belőle és a leeső maradékkal együtt 130 fokos előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

A málnakrémhez a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a fahéjat, a kettévágott vaníliarudat, a narancs- és a citrom héját, a málnapürét és a kristálycukrot. Közben a tojássárgáját kikeverjük a keményítővel, majd hozzákeverünk néhány kanállal a meleg málnás tejből, végül az egészet a tejbe öntjük, lassan felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Poharak aljába először a pisztácia ropogósból tördelünk, rászűrjük a még meleg málnakrémet, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládéhomokhoz az olvasztott fehércsokoládét összekeverjük a maltosec-kel. Tálalás előtt a krém tetejére teszünk egy-egy szelet pisztáciaropogóst, megszórjuk a csokoládé homokkal, végül kandírozott rózsával díszítjük.
      ampm marketing web & design