Hozzávalók a pisztácia ropogóshoz
- 17 gramm maltosec
- 3-4 cl 1:1 cukorszirup
- 10 dkg pisztácialiszt
Hozzávalók a málnakrémhez, 4 adaghoz
- 3 tojássárgája
- 7,5 dkg cukor
- fél rúd fahéj
- 25 dkg málnapüré
- 2,5 dl tej
- 1 narancs
- 1 citrom
- 12,5 dkg keményítő
- 1 vaníliarúd
Hozzávalók a csokoládé homokhoz
- kandírozott rózsa a díszítéshez
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5-6 dkg maltosec
A pisztácialisztet elkeverjük a maltosec-kel, hozzáadjuk a cukorszirupot és összegyúrjuk. Két sütőpapír között kinyújtjuk, tallérokat szaggatunk belőle és a leeső maradékkal együtt 130 fokos előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A málnakrémhez a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a fahéjat, a kettévágott vaníliarudat, a narancs- és a citrom héját, a málnapürét és a kristálycukrot. Közben a tojássárgáját kikeverjük a keményítővel, majd hozzákeverünk néhány kanállal a meleg málnás tejből, végül az egészet a tejbe öntjük, lassan felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Poharak aljába először a pisztácia ropogósból tördelünk, rászűrjük a még meleg málnakrémet, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládéhomokhoz az olvasztott fehércsokoládét összekeverjük a maltosec-kel. Tálalás előtt a krém tetejére teszünk egy-egy szelet pisztáciaropogóst, megszórjuk a csokoládé homokkal, végül kandírozott rózsával díszítjük.
A málnakrémhez a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a fahéjat, a kettévágott vaníliarudat, a narancs- és a citrom héját, a málnapürét és a kristálycukrot. Közben a tojássárgáját kikeverjük a keményítővel, majd hozzákeverünk néhány kanállal a meleg málnás tejből, végül az egészet a tejbe öntjük, lassan felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Poharak aljába először a pisztácia ropogósból tördelünk, rászűrjük a még meleg málnakrémet, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládéhomokhoz az olvasztott fehércsokoládét összekeverjük a maltosec-kel. Tálalás előtt a krém tetejére teszünk egy-egy szelet pisztáciaropogóst, megszórjuk a csokoládé homokkal, végül kandírozott rózsával díszítjük.