Mandulamousse rozmaringos sütőtök öntettel
Hozzávalók a mandulamousse-hoz, 4 adaghoz
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg mandulaliszt
  • 2 cl mandulalikőr
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 zselatinlap
  • 4 dkg marcipán
  • 1,5 dl tejszín
  • fél vaníliarúd
Hozzávalók a sütőtök öntethez
  • őrölt fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 1 cukor
  • 15 dkg hokkaido sütőtök
  • 5 cl tejszín
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 szál friss rozmaring
  • szerecsendió
  • 1 vaníliarúd
  • 2 dl friss narancslé
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A sárgájákat összeturmixoljuk a marcipánnal és egy korty tejszínnel.
A maradék tejszínt felforraljuk a mandulaliszttel és a vaníliarúddal. A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd a meleg tejszínbe tesszük. A tűzről levéve hozzáadjuk a mandulalikőrt és a tojássárgájás marcipánkeveréket, végül óvatosan belekeverjük a felvert tojás- és tejszínhabot. Y poharakban hűtjük legalább 30 percig.

Egy lábosban vajon megfuttatjuk a kockára vágott sütőtököt, mikor puhulni kezd, megszórjuk a cukorral. Mikor a sütőtök karamellizálódott, hozzáöntjük a narancslevet. Fűszerezzük rozmaringgal, vaníliával, thai citromfűvel, szerecsendióval és fahéjjal. Mikor a sütőtök megpuhult, eltávolítjuk belőle az egész fűszereket és felöntjük a tejszínnel. A kétharmadát leturmixoljuk. Ha túl sűrű, narancslével vagy tejszínnel higíthatjuk, megvárjuk, míg lehül, majd a mandulamoussra kanalazzuk. Tálalás előtt díszíthetjük friss rozmaring ággal és pirított mandulával.
      ampm marketing web & design