Marcipános, barackos sült palacsintacsigák (6 adag)
Hozzávalók a palacsintához
  • 2 tojás
  • 1 dl szóda
  • 3 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • 1 ek olaj
Hozzávalók a sárgabarack töltelékhez
  • 1,5 dl víz
  • 4 cl sárgabarack pálinka
  • 12 dkg cukor
  • 40 dkg 1:1 marcipán
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
Hozzávalók az öntethez
  • 3 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
A tejhez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a citrom reszelt héját, a lisztet, egy csipet sót és az olajat, majd csomómentesre keverjük. Ha a tészta túl sűrű lett, szódavízzel hígíthatjuk. Végül kisütjük, kb. 12 palacsinta lesz belőle.
A marcipános töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk, még melegen a marcipánhoz adjuk és krémesre keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackot, majd barackpálinkával ízesítjük. Ha gyerekeknek készül, akkor a pálinkát helyettesíthetjük rostos üdítővel is.
Az öntethez forralás nélkül a tejszínben feloldjuk a cukrot, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Összeállítjuk az desszertet: A kisült palacsintákat a sárgabarackos töltelékkel töltjük, majd mindegyiket 4 részre vágjuk. Hőálló tálba tesszük állítva egymás mellé, szorosan, hogy ne tudjanak eldőlni, leöntjük az öntettel, végül 20 percig sütjük 180 fokos sütőben. 10 perc pihentetés után
vágjuk fel és porcukorral meghintve tálaljuk.
      ampm marketing web & design