Marcipános gesztenyegolyó
Hozzávalók
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg marcipán
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1-2 csepp zöld ételfesték
A felolvasztott gesztenyemasszából golyót formázunk. A zöld marcipánt vékonyra kisodorjuk, majd pogácsaszaggatóval kis körlapokat metszünk belőle. A gesztenyegolyó köré 2 db ilyen körlapot helyezünk - ez lesz a gesztenye „héja”. Majd a tojásfehérjét és a porcukrot összekeverjük, 1-2 csepp citromlével ízesítjük, és habverővel elkeverjük. 1-2 csepp zöld ételfestékkel megszínezzük, nyomózsákba tesszük, és kis tüskéket
formázunk belőle a gesztenye „héjára”.
      ampm marketing web & design