Meggyes gesztenye alagút (6-8 adag)
Hozzávalók
  • 4 cl cigánymeggy pálinka
  • 15 dkg meggy
  • 12 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 zselatinlap
  • 1 db kakaós piskótalap
Hozzávalók a kakaós piskótalaphoz
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 5 dkg liszt
  • 2 cl olaj
  • 2 dkg kakaó
A meggyet használhatjuk fűszerezés nélkül, vagy fűszeres (fahéj, szegfűszeg, citromhéj) cukorszirupban főzve is. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, 4 dl tejszínt, a vaníliás cukrot és sót, majd összegyúrjuk. 2 dl tejszínt felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatinlapokat, kissé kihűtjük, majd a gesztenyemasszához adjuk. 6 dl tejszínt habbá verünk, és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. A piskótalapot meglocsoljuk a meggypálinkával, megtöltjük a gesztenyekrémmel és a meggyel, majd feltekerjük.
1-2 óra pihentetés után a tetejét tejszínhabbal és meggyel díszíthetjük, majd kb. 2cm vastagságúra szeleteljük.

Az egész tojásokat a cukorral vízgőz felett, folyamatos keverés mellett, kb. 50 C fokra melegítjük. Vigyázni kell, hogy ne hevítsük fel túlságosan, nehogy odaégjen, vagy a tojás kicsapódjon. Ezután gépi habverővel kihűlésig habosra keverjük. Majd a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és a masszához szitáljuk. Ezután a lisztes keveréket óvatosan a folyékony masszába forgatjuk. Végül belekeverjük az olajat is. 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük. Érdemes a lapot még melegen feltekerni, hogy később a megtöltésnél ne törjön el.
      ampm marketing web & design