Hozzávalók
- 4 cl cigánymeggy pálinka
- 15 dkg meggy
- 12 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliás cukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 zselatinlap
- 1 db kakaós piskótalap
Hozzávalók a kakaós piskótalaphoz
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 5 dkg liszt
- 2 cl olaj
- 2 dkg kakaó
A meggyet használhatjuk fűszerezés nélkül, vagy fűszeres (fahéj, szegfűszeg, citromhéj) cukorszirupban főzve is. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, 4 dl tejszínt, a vaníliás cukrot és sót, majd összegyúrjuk. 2 dl tejszínt felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatinlapokat, kissé kihűtjük, majd a gesztenyemasszához adjuk. 6 dl tejszínt habbá verünk, és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. A piskótalapot meglocsoljuk a meggypálinkával, megtöltjük a gesztenyekrémmel és a meggyel, majd feltekerjük.
1-2 óra pihentetés után a tetejét tejszínhabbal és meggyel díszíthetjük, majd kb. 2cm vastagságúra szeleteljük.
Az egész tojásokat a cukorral vízgőz felett, folyamatos keverés mellett, kb. 50 C fokra melegítjük. Vigyázni kell, hogy ne hevítsük fel túlságosan, nehogy odaégjen, vagy a tojás kicsapódjon. Ezután gépi habverővel kihűlésig habosra keverjük. Majd a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és a masszához szitáljuk. Ezután a lisztes keveréket óvatosan a folyékony masszába forgatjuk. Végül belekeverjük az olajat is. 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük. Érdemes a lapot még melegen feltekerni, hogy később a megtöltésnél ne törjön el.
1-2 óra pihentetés után a tetejét tejszínhabbal és meggyel díszíthetjük, majd kb. 2cm vastagságúra szeleteljük.
Az egész tojásokat a cukorral vízgőz felett, folyamatos keverés mellett, kb. 50 C fokra melegítjük. Vigyázni kell, hogy ne hevítsük fel túlságosan, nehogy odaégjen, vagy a tojás kicsapódjon. Ezután gépi habverővel kihűlésig habosra keverjük. Majd a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és a masszához szitáljuk. Ezután a lisztes keveréket óvatosan a folyékony masszába forgatjuk. Végül belekeverjük az olajat is. 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük. Érdemes a lapot még melegen feltekerni, hogy később a megtöltésnél ne törjön el.