Mézeskalácsház
Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 90 dkg liszt
  • 50 dkg porcukor
  • 3 dl méz
  • 4 tk mézeskalács fűszerkeverék
Hozzávalók a tejszínes gesztenyekrémhez
  • 6 dl tejszín
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 zselatinlap
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
3 tojást elkeverünk porcukorral, majd a mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a mézet és a lisztet. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, fóliával letakarva, hűtőben, 1 órát pihentetjük. Ezután átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Az előre elkészített sablonok alapján formára vágjuk a tésztát. Tetejét lekenjük tejjel, díszíthetjük dióval, mandulával, pisztáciával, vagy kandírozott cseresznyével. 200 – 220 fokos sütőbe tesszük 10-12 percre, majd még forrón lekenjük egész tojással, hogy a felülete fényes legyen. Végül kis vízzel elkevert olvasztott csokoládéval összeragasztjuk és díszítjük. Ez a tészta inkább figurák, házak készítéséhez ajánlott, mert keményebb, mint a megszokott mézeskalács tészta.

A házikó díszítése:
Hagyományos citromos cukormázat készítünk, majd a kívánt mintát nyomózsák segítségével a házikóra rajzoljuk.

A cukormáz elkészítése:
1 tojásfehérjéhez kb. 220g porcukrot és 1-2 csepp citromlevet keverünk.
      ampm marketing web & design