Hozzávalók a Mojito desszerthez:
- 1 liter tejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 db mentalevél
- 1 zöldcitrom
Hozzávalók a zöldcitrom mártáshoz
- 5 dkg barna cukor
- 2 dkg keményítő
- 1 zöldcitrom
- 2,5 dl frissen préselt zöldcitromlé
- 2 ek hideg víz
- fehér rum ízlés szerint
A tejszínt majdnem felforraljuk a mentalevelek kétharmadával, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, majd simára keverjük. Ezután lehűtjük, 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha lehűlt leszűrjük, majd a felhabosítjuk, ugyanúgy, mint egy tejszínhabot. A maradék mentalevelet nagyon apróra vágjuk, hozzákeverjük, végül belereszeljük a zöldcitrom héját. Szilikonformába öntjük és kb. 3 óra alatt hűtőszekrényben megdermesztjük.
A mártáshoz a zöldcitrom levet a cukorral és a zöldcitrom reszelt héjával felforraljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá fehér rumot is. A keményítőt feloldjuk hideg vízben, hozzáadjuk a forrásban lévő citromléhez, még egyszer felforraljuk, ezzel sűrítjük a mártást. Ezután lehűtjük és megtöltjük vele a desszertet.
A tetejét díszíthetjük fehér csokoládé lappal, mentalevéllel és zöldcitrommal is. Tálalhatjuk úgy is, hogy a krémet elosztjuk 8-10 kehelybe, fogyasztás előtt meglocsoljuk a zöldcitrom mártással.
A mártáshoz a zöldcitrom levet a cukorral és a zöldcitrom reszelt héjával felforraljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá fehér rumot is. A keményítőt feloldjuk hideg vízben, hozzáadjuk a forrásban lévő citromléhez, még egyszer felforraljuk, ezzel sűrítjük a mártást. Ezután lehűtjük és megtöltjük vele a desszertet.
A tetejét díszíthetjük fehér csokoládé lappal, mentalevéllel és zöldcitrommal is. Tálalhatjuk úgy is, hogy a krémet elosztjuk 8-10 kehelybe, fogyasztás előtt meglocsoljuk a zöldcitrom mártással.