Narancslikőrös darapuding (8-10 adag)
Hozzávalók a darapudinghoz
  • 2 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 4 cl narancslikőr
  • 5 dl tej
  • 1 narancs
  • 15 dkg búzadara
  • 1 citrom
  • 5 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliás cukor
Hozzávalók a narancsos öntethez
  • 2 cl narancslikőr
  • 2 dkg keményítő
  • 2,5 dl friss narancslé
  • 3 dkg barna cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
A darapudinghoz a tejet a cukorral és a vajjal felmelegítjük. Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a darát, majd visszatesszük és folyamatosan keverve főzzük. Belereszeljük a citrom és a narancs héját, egy csipet sót adunk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a meleg masszához, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a narancslikőrt. Szilikon vagy bármilyen más formába tölthetjük és 2-3 órát hűtjük.

A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd sűrítjük hideg vízben kikevert keményítővel. Mikor kihűlt, hozzáöntjük a narancslikőrt. Ezzel tálaljuk a darapudingot.
      ampm marketing web & design