Hozzávalók a darapudinghoz
- 2 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 4 cl narancslikőr
- 5 dl tej
- 1 narancs
- 15 dkg búzadara
- 1 citrom
- 5 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliás cukor
Hozzávalók a narancsos öntethez
- 2 cl narancslikőr
- 2 dkg keményítő
- 2,5 dl friss narancslé
- 3 dkg barna cukor
- 1 tk vaníliás cukor
A darapudinghoz a tejet a cukorral és a vajjal felmelegítjük. Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a darát, majd visszatesszük és folyamatosan keverve főzzük. Belereszeljük a citrom és a narancs héját, egy csipet sót adunk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a meleg masszához, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a narancslikőrt. Szilikon vagy bármilyen más formába tölthetjük és 2-3 órát hűtjük.
A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd sűrítjük hideg vízben kikevert keményítővel. Mikor kihűlt, hozzáöntjük a narancslikőrt. Ezzel tálaljuk a darapudingot.
A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd sűrítjük hideg vízben kikevert keményítővel. Mikor kihűlt, hozzáöntjük a narancslikőrt. Ezzel tálaljuk a darapudingot.