Hozzávalók a gombóchoz
- 1 tojássárgája
- 5 dkg puha vaj
- 1 mk só
- 65 dkg sárga héjú burgonya
- 20 dkg rétesliszt
- 5 dkg dara
- 10 dkg mogyorókrém
- 10 dkg fehér csokoládés mogyorókrém
- 15 dkg mogyoró
Hozzávalók a karamellizált körtéhez
- 1 ág rozmaring
- 2,5 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 2 körte, megpucolva, magháza eltávolítva, cikkekre vágva
- 0,5 dl víz
A kétféle csokoládékrémből teáskanállal egy fóliára diónyi halmocskákat rakunk, majd lefagyasztjuk. A héjában főtt, majd megpucolt burgonyát még melegen áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű vajat, a sót, a lisztet és a darát, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Gombócokat formázunk, és mindegyiket megtöltjük egy-egy fagyott csokoládégolyóval. A megtöltött gombócokat sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd pirított, darált mogyoróba forgatjuk.
A karamellizált körtéhez a vizet összeforraljuk a cukorral és a vajjal. Beletesszük a körtecikkeket és a rozmaringágat, majd 6-8 perc alatt, kis lángon aranybarnára karamellizáljuk. Megfordítjuk a körtecikkeket és 2 percig tovább pároljuk. Tálalására többféle ötletet a dekortippek alatt találhat.
A karamellizált körtéhez a vizet összeforraljuk a cukorral és a vajjal. Beletesszük a körtecikkeket és a rozmaringágat, majd 6-8 perc alatt, kis lángon aranybarnára karamellizáljuk. Megfordítjuk a körtecikkeket és 2 percig tovább pároljuk. Tálalására többféle ötletet a dekortippek alatt találhat.