Hozzávalók 6 főre
- 5 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 5 dkg barna cukor
- 2 dl tejszín
- 2 cl narancslikőr
- 4 zselatinlap
- 1 zöldcitrom
- friss bazsalikom
- 25 dkg málna
- 1,5 dl pezsgő
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd megmelegítjük és a cukros tojáshoz keverjük. Hozzáadjuk egy fél zöldcitrom levét és a pezsgőt. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd tálba öntjük és hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára.
A gyümölcssalátához alaposan elkeverjük a maradék zöldcitrom héját és levét, a narancslikőrt és a barnacukrot. Hozzáadjuk a málnát és az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd a pezsgőmousse-al tálaljuk.
A gyümölcssalátához alaposan elkeverjük a maradék zöldcitrom héját és levét, a narancslikőrt és a barnacukrot. Hozzáadjuk a málnát és az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd a pezsgőmousse-al tálaljuk.