Hozzávalók 10 perechez
- 2 tojássárgája
- 1,5 dkg vaj
- 0,5 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 1 dkg só
- 1 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 egész tojás
- A szóráshoz: reszelt sajt, pisztácia, szezámmag, durva só
Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel és a cukorral, majd félretesszük. Mikor felfutott, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a vajat, és a tojássárgájákat. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel keverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet. Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig. A megkelt tésztát 10 részre vágjuk, majd pereceket hajtogatunk belőlük. A tetejüket megkenjük egy egész tojással, majd megszórjuk ízlés szerint sajttal, pisztáciával, sóval vagy szezámmaggal. 20-25 percre 200 fokos sütőbe tesszük.