Sütinyalóka
Hozzávalók a kakaós piskótához
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • fél tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
  • fapálcikák
  • olvasztott csokoládé (a ragasztásához)
  • színes marcipán
  • 8 cl tejszín
  • kókuszreszelék
  • kakaópor
  • 15 dkg málnalekvár
  • 1 adag kakaós piskóta
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
A piskótát egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a lekvárt, az olvasztott csokoládét és a tejszínt, majd összegyúrjuk. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és olvasztott csokoládéba mártott fapálcikára szúrjuk őket. 15-20 percre fagyasztóba tesszük. Ezt az alapot a megfelelő színű olvasztott csokoládéba mártjuk, a hóembert kókuszreszelékbe forgatjuk. Színes marcipánnal, kakaóporral vagy cukorral felvert tojáshabbal dekoráljuk. Segédeszközként használhatunk fogpiszkálót, ragasztónak pedig olvasztott csokoládét.
      ampm marketing web & design