Hozzávalók a kakaós piskótához
- 2 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- fél tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
- fapálcikák
- olvasztott csokoládé (a ragasztásához)
- színes marcipán
- 8 cl tejszín
- kókuszreszelék
- kakaópor
- 15 dkg málnalekvár
- 1 adag kakaós piskóta
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
A piskótát egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a lekvárt, az olvasztott csokoládét és a tejszínt, majd összegyúrjuk. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és olvasztott csokoládéba mártott fapálcikára szúrjuk őket. 15-20 percre fagyasztóba tesszük. Ezt az alapot a megfelelő színű olvasztott csokoládéba mártjuk, a hóembert kókuszreszelékbe forgatjuk. Színes marcipánnal, kakaóporral vagy cukorral felvert tojáshabbal dekoráljuk. Segédeszközként használhatunk fogpiszkálót, ragasztónak pedig olvasztott csokoládét.