Trüffel variációk
Bazsalikomos, fehércsokis trüffel (20-25 darabhoz)
  • 15 dkg olvasztott fehércsokoládé a mártogatáshoz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl tejszín
  • 25 dkg fehér csokoládé
  • 5 nagy levél friss bazsalikom
Tejcsokoládés trüffel (20-25 darabhoz)
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg olvasztott étcsokoládé a mártogatáshoz
  • 1,2 dl tejszín
  • 5 dkg mogyoró
Balzsamecetes, étcsokoládés trüffel (20-25 darabhoz)
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 cl balzsamecet
  • 5 dkg liofilizált meggy
  • 15 dkg olvasztott étcsokoládé a bevonáshoz
  • 1,1 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
A bazsalikomos trüffelnél a tejszínhez hozzáadjuk a nagyobb darabokra tépkedett bazsalikomleveleket, felforraljuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, végül leszűrjük. Hozzákeverjük az összetördelt fehércsokoládét és a vajat. A kész masszából habzsák segítségével golyókat formázunk. 10-12 percre a mélyhűtőbe tesszük, utána fehércsokoládés kézzel még egy réteggel bevonjuk a csokigolyókat, végül friss bazsalikommal ízesített kristálycukorba forgatjuk.

A tejcsokoládés trüffelnél a tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejcsokoládét, majd a vajat. Ha kihűlt jegelt kézzel golyókat formázunk belőle. 10-12 percre mélyhűtőbe tesszük, utána hideg, étcsokoládés kézzel még egy réteggel bevonjuk, végül darált mogyoróba forgatjuk.

A kétféle csokoládét felolvasztjuk a meleg tejszínben, hozzákeverjük a balzsamecetet és a vajat. Mikor kihűlt, jeges kézzel golyókat formázunk, majd 10-12 percre mélyhűtőbe tesszük. Hideg kezünket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, és bevonjuk még egy réteggel a csokoládégolyókat, végül liofilizált meggybe mártjuk őket.
      ampm marketing web & design