Túrós császármorzsa vörösboros fügével
Hozzávalók 3-4 főre
  • 4 tojás
  • 8 db friss füge
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg áttört dió
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 12,5 dkg barna cukor
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 vaníliarúd
  • fél liter vörösbor
  • 1 db egész fahéj
Egy kis lábosban karamellizáljuk a barnacukrot, majd felöntjük a vörösborral. Ízesítjük fahéjjal és vaníliarúddal, majd beletesszük az előtte megszúrkált egész fügéket. A felére forraljuk a bort, majd egy éjszakára állni hagyjuk benne a fügéket.
A túrós császármorzsához a tojások sárgájához keverjük a sót, a túrót, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd óvatosan a lisztes masszához adjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd beleöntjük a tésztát és aranybarnára sütjük. A vörösboros fügével tálaljuk.
      ampm marketing web & design