Hozzávalók 3-4 főre
- 4 tojás
- 8 db friss füge
- 5 dkg vaj
- 10 dkg áttört dió
- 5 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 12,5 dkg barna cukor
- 2 dl tejszín
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 vaníliarúd
- fél liter vörösbor
- 1 db egész fahéj
Egy kis lábosban karamellizáljuk a barnacukrot, majd felöntjük a vörösborral. Ízesítjük fahéjjal és vaníliarúddal, majd beletesszük az előtte megszúrkált egész fügéket. A felére forraljuk a bort, majd egy éjszakára állni hagyjuk benne a fügéket.
A túrós császármorzsához a tojások sárgájához keverjük a sót, a túrót, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd óvatosan a lisztes masszához adjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd beleöntjük a tésztát és aranybarnára sütjük. A vörösboros fügével tálaljuk.
A túrós császármorzsához a tojások sárgájához keverjük a sót, a túrót, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd óvatosan a lisztes masszához adjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd beleöntjük a tésztát és aranybarnára sütjük. A vörösboros fügével tálaljuk.