Hozzávalók két adagra
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- fél vaníliarúd
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1,5 dl vörösbor
- 2,5 dkg kakaóvaj vagy vaj
- 15 dkg rizottó rizs
- 5 dkg áfonya (+ néhány szem a tálaláshoz)
- 5 dkg áfonyalekvár
Egy lábosba tesszük a kakaóvajat, majd ráöntjük a rizottórizst. Mikor üvegesre pirult, folyamatosan, de kis adagokban hozzáadjuk a vörösbort, a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan kevergetjük. 18-20 perc főzés után hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Közben egy másik tálban összekeverjük az áfonyát a lekvárt és 1 dl vörösbort. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a fehércsokoládét és vörösboros áfonyával díszítjük.