Vörösboros rizottó
Hozzávalók két adagra
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • fél vaníliarúd
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2,5 dkg kakaóvaj vagy vaj
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 5 dkg áfonya (+ néhány szem a tálaláshoz)
  • 5 dkg áfonyalekvár
Egy lábosba tesszük a kakaóvajat, majd ráöntjük a rizottórizst. Mikor üvegesre pirult, folyamatosan, de kis adagokban hozzáadjuk a vörösbort, a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan kevergetjük. 18-20 perc főzés után hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Közben egy másik tálban összekeverjük az áfonyát a lekvárt és 1 dl vörösbort. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a fehércsokoládét és vörösboros áfonyával díszítjük.
      ampm marketing web & design